tiistai 12. huhtikuuta 2016

Arkielämää

Heippahei!

Ekan kuukauden vierähdettyä (puolentoista, oikeastaan) alkaa elämä hieman tasoittua, eikä siksi tänne ilmesty niin tiuhaan tahtiin jännääkin jännempiä sepustuksia mun päivistä. Elän arkea, mikä toki sekin sisältää aina välillä kaikenlaista pientä kivaa ja mielenkiintoista, mutta on ollut ihan kiva huomata, että täälläkin elämä on välillä ihan normaalia.

Viime viikolla käytiin elokuvissa, mikä oli tosi kiva kokemus. Leffalippu maksoi 10 solia (eli naurettavan vähän Suomeen verrattuna!), valkokangas oli aivan valtava ja leffa oikein viihdyttävä. Dubbaus espanjaksi ei sit loppupeleissä haitannut, mukana pysyi oikein hyvin ja jopa ymmärsin kaikki vitsit!


Viime viikolla käytiin myös vihdoin Barrancon kaupunginosassa, mikä oli oikein ihanan tunnelmallinen merihenkinen paikka. Oltais haluttu mennä semmoiselle marketille, mutta meidän epäonneksi se oli kiinni. Yleensä täällä on kaikki aina auki, siispä oltiin vähän pettyneitä. Upea auringonlasku ja hyvä ruoka kuitenkin lohdutti, ja pelikaanit! En ollut varmaan koskaan ennen nähnyt vapaita pelikaaneja, ja siellä ne surffaili aaltojen päällä kaloja pyydystäen. Pelikaanit valitettavasti eivät kuvausetäisyydelle yltäneet.




Viikonloppu meni rauhallisesti aurinkoa ottaen ja lueskellen. Väittäisin jopa hieman ruskettuneeni! Sunnuntaina oli presidentinvaalit, joita en hurjasti ole seurannut, mutta toiselle kierrokselle meni kaksi ehdokasta, joista toinen on ilmeisesti hyvin ei-pidetty mutta jostain kumman syystä silti kärjessä ja toinen aika yleisessä suosiossa.

Tämänpäiväinen lounas oli hyvin mielenkiintoinen, sillä ruuhka-ajan myötä päädyttiin kuskaamaan tarjottimemme puun alle nurmikolle piknik-henkiselle lounaalle, mikä oli mukavaa. Keskusteluseurana olivat britti ja yhdysvaltalainen, mikä näin englanninopiskelijalle oli oikein mielenkiintoista siinä aksenttien eroja kuunnellen. Englanniksi käyty lounaskeskustelu myös sai minut kauhukseni huomaamaan, että espanjan puhuminen on rappeuttanut minun englannintaitoani, ihan hävetti kun sokelsin epäselviä lauseita hassusti ääntäen. Ehkä se siitä palautuu sit kun alkaa taas käyttämään sitäkin kieltä kotiin palattua...toivottavasti! Tämä todistaa lähinnä vaan sen, että kielitaitoa on ylläpidettävä aktiivisesti - ja niin toivon voivani jatkossa tehdä sekä englannin että espanjan suhteen.

Aamuni piristykseksi kahvilatyöntekijä taiteili nallen mun kahviin, päivän kohokohta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti