lauantai 2. huhtikuuta 2016

One down, four to go...!

Ensimmäinen kuukausi Perussa takana! Hurjaa, miten aika on kulunut niin äkkiä. Ja samalla hitaasti! Tämä viikko on ollut aika rentoilua viime viikonlopun reissun jälkeen, mikä on ollut tosi kiva myös. Maanantai ja tiistai meni oikeestaan aika lailla puoliunessa, univelkaa reissusta nimittäin hieman jäi. Keskiviikon paikkeilla alkoi hieman jo tuntua flunssa, jonka epäilen saaneeni tartuntana yhdeltä vaihtaritytöltä viime viikonloppuna. Vuoristossa tietty oli viileempikin kun täällä, että olisinko sit vilustunutkin vähän. Energiaa ei siis oo ihan sata prosenttia ja olo ei kaikista hehkein, mutta vielä ainakaan en ihan pedin pohjalle ole joutunut jäämään. Hassua on sinänsä se, että jos Suomessa olen flunssainen niin laitan enemmän vaatetta päälle, mutta kun täällä on se +25 ja enemmänkin, niin paha tässä sit kaulahuiviin koittaa kääriytyä.

Torstaina mulla oli vapaapäivä, kun yksi kurssi oli tältä viikolta peruttu, siispä kämppisten kanssa lähdettiin Liman keskustaan turistikierrokselle. Tajuttiin, että ollaan asuttu täällä jo kuukausi eikä vielä olla juurikaan tutustuttu keskusta-alueeseen! Käytiin sitten Museo del Convento San Fransiscossa opastetulla kierroksella museoon, kirkkoon ja katakombeihin, missä oli 25 000 ihmisen luut. Hurjaa! Kierreltiin muutenkin keskusta-alueella käsityömyymälöissä ja käytiin syömässä Chifa-ravintolassa. Chifa-paikkoja näkee täällä todella paljon, ja ne tarjoavat perulaisen ja kiinalaisen ruuan yhdistelmiä. Hyvää oli kyllä!

Minä ja kaikki kolme saksalaista kämppistä, taustalla Plaza de Armas!

Palacio del Gobierno

Catedral de Lima
Iltapäivällä kun alkoi kahvihammasta kolottaa niin alettiin etsiä kahvilaa, ja sitä saatiinkin ihan etsimällä etsiä. Tänne ei oo tuo kahvilakulttuuri rantautunut ollenkaan eurooppalaisittain! No, lopulta löysimme yhden paikan, mutta kahvi olikin sit siellä aika pahaa. Oh, well. Illalla mentiin yliopistolle kannustamaan kämppistä yliopistojen välisessä naisten jalkapallopelissä, ja voittivat 10-0. Viva Católica!

Perjantaina oli eka tunti elokuvakurssia, jonka sitten pienen säätämisen jälkeen lopulta otin. Luokkahuoneessa oli tukalan kuuma eikä ilmastointia, joten kolmituntinen ei ollut elämäni mukavinta aikaa. Leffana oli Tim Burtonin ohjaama Ed Wood, mikä yllätti sinänsä, sillä odotin espanjankielisiä elokuvia. No, Johnny Deppin  voimalla selvisin siitä mutta saa nähdä jaksanko jatkossa mennä. Kaksi tenttiä englanninkielisten leffojen katsomisesta... kannattaako vaivannäön? Tarkoituksena oli perjantai-iltana mennä kokeilemaan salsatuntia, mutta yhteinen päätös perustuen laiskuuteen ja kehtuutukseen johti rentoon koti-iltaan. Vietettiin siis iltaa terassilla istuskellen, viiniä maistellen ja pelaten shakkia, korttia ja biljardia. Oli todella mukavaa!

Tänään sitten ostettiin lentoloput Iquitokseen, seikkailu viidakossa odottaa parin viikon päästä! Oon ihan superinnoissani, että päästään katsomaan apinoita ja muita jänniä viidakon eläimiä. Neljä päivää vietetään ihan viidakossa, ja yksi Iquitoksen kaupungissa. Selostusta kuvineen tulee sitten blogiin...!

Tänään lähdettiin myös Mirafloresiin shoppailutarkoituksessa, ja löydettiin tosi kiva orgaaninen katumarketti. Sieltä tarttui mukaan orgaanista perulaista kahvia ja ruisleipää, joka näytti kyllä melko vaalealta. Saa nähdä kuinka paljon ruista siinä on käytetty! Tämä flunssa on nyt vähän kiusannut, niin otin sitten taksin kotiin kun voimat loppui, muut jatkoi päivää futispelin merkeissä urheilubaarissa. Kotimatkalla taksikuski oli mahtava, hän oli koulutukseltaan historianopettaja, ja siinä keskusteltiinkin paljon Perun, Etelä-Amerikan ja Suomen historiasta. Hän melkein tuuletti kun aluksi kysyi kansalaisuuttani, olin hänen ensimmäinen suomalainen asiakkaansa!

Loppuviikonloppu menee varmaan flunssasta parantuessa ja maanantain control de lecturaan eli artikkelitestiin valmistautuessa. ¡Hasta pronto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti