perjantai 11. maaliskuuta 2016

Orientaatiota

Noniin, nyt on päästy jo vähän lähemmäksi yhtä niistä syistä miksi tänne tultiin, eli opintoja! Keskiviikkona ja torstaina oli siis orientaatiopäivät, ja nyt kolmepäiväisen viikonlopun jälkeen alkaa kurssit. Keskiviikkona kokoonnuttiin yliopistolla ensimmäistä kertaa yhdessä, ja päivään kuului valokuvien ottaminen opiskelijakorttia varten, kaikenlaista infoa opiskeluista ja kampuksesta ja muista käytännön asioista. Yliopisto myös lahjoitti meille reput yliopiston logolla varustettuna! Maistoinpa myös perulaista mehutyyppistä juomaa, chicha morada, joka on tehty violetista maissista ja muista hedelmistä.



Kampusalue on tosi kaunis ja viihtyisä!

Minun akateeminen kotipesä seuraavat kuukaudet!

Päivän aikana nähtiin ja kuultiin myös esitys perulaista kansanmusiikkia ja -tanssia, oli todella mielenkiintoinen esitys!
 Tutoropiskelijoiden kanssa käytiin kiertelemässä kampusta ja päivän päätteeksi kuulimme todella hauskan mutta myös pelottavan turvallisuusluennon. Hauskan siksi, että sessiota vetävä opettaja sai irti vitsejä kaikesta mahdollisesta (ja jopa ymmärsin ne!!), vaikka samalla puhuttiin aika vakavista asioista. Sen jälkeen pää kuhisi kaikenlaisista turvallisuusvinkeistä, kuten mitä tehdä maanjäristyksen sattuessa, mihin asettaa laukun taksissa/ravintolassa, millaisia takseja kannattaa käyttää ja mitä katuja ei koskaan kannata kävellä illalla. Onneks mulla on näitä kämppiksiä näin paljon, harvemmin tarvitsee lähteä ihan yksin mihinkään!

Keskiviikkona sit oli kans eka jännitysmomentti kun meidän talon wifi ei toiminut. Hetken iski paniikki että miten minä nyt oon yhteydessä ulkomaailmaan, mutta se sitten palasi onneksi reilun tunnin päästä. Kamala miten riippuvaisia siitä ollaan! Toisaalta se on täällä ehkä ymmärrettävää, kun kaikki tutut on niin kaukana siellä kylmässä Suomessa.

Eilen sitten oli akateemisen orientaation vuoro, mikä käytännössä oli vaan sitä, että menimme oman tiedekuntamme rakennukselle ja saimme kysyä opettajilta kursseista, joita halusimme ottaa sekä valitsimme ne, joille osallistumme ensi viikolla. Minä valitsin viisi kurssia; perulainen nykyajan
kirjallisuus, seminaari latinoamerikkalaisesta nykyajan kirjallisuudesta, fonologia, seminaari perun espanjasta sekä oppimispsykologia, ja ensi viikon jälkeen näistä valitsen osan, joita käyn sitten loppukevään. Tai syksyn, täkäläisittäin.

Illalla sitten oli yliopistolla uusien opiskelijoiden tervetulotapahtuma, mihin me vaihtaritkin olimme kutsuttuja. Bienvenido Cachimbo 2016-1  oli vähän festarityyppinen tapahtuma, missä sai pelailla ja kilpailla erilaisilla kojuilla (ja voittaa kaikenlaista kivaa, kuten kyniä, penaalin, juomapullon etc), tarjolla oli jätskiä ja illan kruunasi musiikkiesitykset. Tapahtumaa juonsivat kaksi miestä, joiden päättelimme olevan jollain lailla kuuluisia, kun kaikki paikalliset halusivat valokuvata itseään heidän kanssa. Yllättäen twister-kisan jälkeen toinen heistä alkoikin haastatella minua, ja siinä sitten vastailin espanjaksi kaikenlaisiin kysymyksiin ja koko juttu näkyi isoilla screeneillä kaikille. Five minutes of fame, vai miten se oli...

Vaihtarit meiningissä mukana!



Tämä otettu niin alkuvaiheessa, että näyttää ettei olis paljoa ihmisiä. Loppuillasta oli hurjasti väkeä!

Esitykset oli mahtavia!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti